All Seasons Holidays - Λευκάδα
ελληνικά  |  english
All Seasons Holidays - Λευκάδα

Πληροφορίες

ΛΕΥΚΑΔΑ


Η Λευκάδα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο, από τα επτά νησιά, γνωστά ως τα Ιόνια νησιά. Διαχωρίζονται από την κυρίως χώρα της Ελλάδας με μια στενή διαβάθρα μέσα από την οποία περνάει ένα κανάλι και ενώνεται με μια οχηματαγωγή πλωτή γέφυρα που ονομάζεται "Αγία Μαύρα". Η γέφυρα αυτή ανοίγει κάθε μια ώρα για τα καράβια, τις βάρκες κλπ. που διαπερνούν το κανάλι, είτε προς το πέλαγος, είτε προς το νησί της Λευκάδας.

Το νησί είναι ορεινό και το ψηλότερο σημείο είναι η ελάτη (1,158 μ.) στα βουνά Σταυρωτά. Από το σημείο αυτό μια καθαρή μέρα είναι ορατή η νονά Κέρκυρα όπως και η Κεφαλονιά και η Ιθάκη στα βόρεια.

Η Λευκάδα είναι ένα από τα λίγα Ιόνια Νησιά που δεν έχουν εμπορευματοποιηθεί. Καταφέρνει να διατηρεί την ατομικότητα και την ταυτότητα της. Ο Τουρισμός περιορίζεται σε μερικές επιλεγμένες περιοχές του νησιού, αφήνοντας πολλά μέρη αναλλοίωτα που περιμένουν να εξερευνηθούν. Ο Τουρισμός αναλογεί σε ένα μεγάλο ποσοστό στο εισόδημα του νησιού. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό καθώς παράγει εξαίρετο τοπικό κρασί, ελαιόλαδο, σαλάμι Λευκάδος που φημίζεται για την ποιότητα και το άρωμά του όπως και τα λουκάνικα, παστέλια και μαντολάτα και πολύ καλό μέλι.

Οι Λευκαδίτες σέβονται και διατηρούν τα έθιμά τους και την παράδοσή τους, και αυτό φαίνεται κυρίως στα ορεινά χωριά με τις παραδοσιακές στολές που φορούν οι γυναίκες όπως τα παλιά χρόνια. Η παράδοση φαίνεται ακόμα πιο έντονα την περίοδο των εορτών και των πολιτισμικών δρώμενων το καλοκαίρι, όπως επίσης και στις θρησκευτικές εορτές του νησιού.

Οι ντόπιοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους ζωντανή διδάσκοντας και μεταφέροντας από γενιά σε γενιά, παλιά τραγούδια, καντάδες και ιστορίες στους νεότερους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΣΑ ΥΠΑΙΘΡΟΣ


Μεγανήσι

Το γραφικό νησί είναι απέναντι από το χωριό Νυδρί. Ένα ναυτιλιακό νησί με πολλούς άντρες να λείπουν για μήνες, όντας στα καράβια. Τα τρία μικρά χωριά του, το Βαθύ, το Κατωμέρι και το Σπαρτοχωρί είναι γνωστό για την Σπηλιά του Παπανικολή. Όταν οι Έλληνες παραδόθηκαν στους Γερμανούς, το υποβρύχιο "Παπανικολής", κρύφτηκε στη Σπηλιά και εκτέλεσε ενέργειες εναντίον των κατοχικών δυνάμεων. Στο Μεγανήσι θα βρείτε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φιλικούς ανθρώπους.

Μαδουρί

Είναι το κοντινότερο νησάκι στο Νυδρί και είναι ιδιόκτητο. Διακρίνεται το σπίτι του Αρ. Βαλαωρίτη.

Σκορπιός

Κι αυτό το νησί είναι ιδιόκτητο και απαγορεύεται η αποβίβαση. Βρίσκεται περίπου 3 μίλια από το Νυδρί και είναι γνωστό από την οικογένεια του Ωνάση και τις χαρούμενες αλλά και τις τραγικές στιγμές που έζησε η οικογένεια αυτή.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Η Λευκάδα έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στη Μεσόγειο. Η θάλασσα έχει ένα πανέμορφο και πεντακάθαρο γαλάζιο που αντανακλά και κολακεύει τους τραχείς κόλπους.

Πόρτο Κατσίκι

Στη δυτική χερσόνησο που είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο και με σκάφος, οι ολόλευκοι βράχοι που καλύπτονται από καταπράσινα δέντρα στην κορυφή τους, συνθέτουν ένα τέλειο τοπίο "δένοντας" ιδανικά με τη χρυσή ακτή και τα γαλάζια νερά. Η παραλία έχει διακριθεί με την "ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ" τα τελευταία χρόνια, ως μια από τις καλύτερες του κόσμου!

Κάθισμα

Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Στον κατηφορικό δρόμο που καταλήγει στην παραλία αυτή, σταματήστε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα όπως και το ηλιοβασίλεμα τις απογευματινές ώρες!

Άγιος Νικήτας / Πευκούλια

Η διαδρομή για την παραλία αυτή είναι εκπληκτική καθώς είναι ορατή μέχρι και η καμπύλη της Γης!! Μια πανοραμική θέα που προκαλεί δέος και ηρεμία. Τα Πευκούλια είναι ένας κόλπος 4χλμ που καταλήγουν στον μικρό κολπίσκο στο χωριό του Άγιου Νικήτα, το παραδοσιακό ψαροχώρι με τις ταβέρνες και τα καφέ.

Μικρός Γιαλός

Ένα μαγικό μέρος, μερικός κρυμμένο από τον δρόμο και ιδανικό για κολύμπι, φυσικά και υποβρύχιες καταδύσεις.

All Seasons Holidays - Λευκάδα